زیبایی و بهداشت فردی

استفاده از ماسک صورت در باشگاه در دوران شیوع کرونا

وقتی بحث کرونا و پیشگیری از آن به میان می آید، احتمالا بلافاصله به یاد استفاده از ماسک صورت می‌افتید. اگر اهل باشگاه رفتن باشید، پس حتما در مورد استفاده از ماسک صورت در باشگاه فکر کرده‌اید. بنظرتان اینکار درست است یا غلط؟

در اینجا یک مسئله مطرح است: همان چیزی که باعث امن‌تر شدن رفتن به باشگاه در دوران شیوع کرونا می‌شود، می‌تواند ورزش را به یک تجربه ناخوشایند تبدیل کند.

با باز شدن مجدد باشگاه‌ها در سراسر کشور، لازم است در مورد استفاده از ماسک صورت در باشگاه در دوران شیوع کرونا صحبت کنیم. اکثر باشگاه‌ها و سالن‌های ورزشی از مراجعین‌شان می‌خواهند که حتما در هنگام ورزش کردن از ماسک صورت استفاده نمایند. اما این توصیه تا چه حد می‌تواند مفید باشد؟

پوشش‌های صورت، جزء اقدامات احتیاطی هستند که با هدف به حداقل رساندن قرارگیری در معرض کروناویروس جدید بکار برده می‌شوند. سایر اقدامات احتیاطی عبارتند از چک کردن درجه حرارت بدن، کم کردن تعداد افراد در یک کلاس، ایستگاه‌های ضدعفونی و دستگاه‌های فاصله اجتماعی.

آیا لازم است افراد در هنگامی که باید تنفس عمیق داشته باشند – یعنی در هنگام تمرین کردن – صورت و بینی‌شان را با ماسک بپوشانند؟

مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC)، پوشیدن یک ماسک پارچه‌ای (نه ماسک‌های جراحی یا ماسک‌های طبی N95 که برای کارکنان مراقبت‌های بهداشتی، ضروری است) را در هنگامی که رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی دشوار است و زمانیکه امکان زدن ماسک وجود دارد، توصیه می‌کند. باشگاه‌هایی که به قوانین تصویب‌شده برای مقابله با کروناویروس توجه می‌کنند، معمولا تصمیم‌گیری در مورد پوشیدن ماسک را بعهده مشتریان‌شان می‌گذارند.

خرید ماسک

چرا ورزش کردن در فضای بسته، خطرناک‌تر است؟

استفاده از ماسک صورت در باشگاه
استفاده از ماسک صورت در باشگاه

استفاده از ماسک صورت حتی قبل از شروع بازگشایی باشگاه‌ها، یک موضوع بحث‌برانگیز بین دوندگان و افراد اهل پیاده‌روی بود. لامار هسبروک، پزشک و کارمند سابق CDC می‌گوید که ورزشکاران فضای باز نسبت به استفاده از ماسک صورت، چندان متعهد نبودند چون قطرات بسیار ریزی که می‌توانند کروناویروس را حمل کنند، در فضای باز خیلی سریع‌تر از فضای بسته از بین می‌‌روند.

«ما می‌دانیم که ورزش کردن در فضای آزاد، ایمن‌تر است و احتمال شیوع بیماری در آن، بسیار بسیار کمتر می‌باشد.»

در داخل سالن‌های ورزشی، خطر افزایش می‌یابد و بحث پیرامون آنکه آیا باید دهان و بینی را با ماسک بپوشانیم، همچنان ادامه دارد.

ویکتوریا ویلیامز، داروسازی است که عادت دارد در سر کار از ماسک‌های جراحی استفاده کند. او درباره بازگشت به روال تمرینی‌اش در باشگاه Orangetheory Fitness گفت: «من سعی کردم با ماسک خانگی تمرین کنم. با کمی تلاش توانستم بخوبی از بینی نفس بکشم و هوا را از دهان بیزون دهم اما شدت بازدم من بحدی بود که ماسک کمی از صورتم فاصله می‌گرفت (عقب می رفت).»

عکس‌العمل مشتریان یک باشگاه نسبت به استفاده از ماسک صورت

هنگامی که باشگاه Orangetheory Fitness به انتشار عکس‌هایی از مربیان و کارمندانش با صورت‌های ماسک‌دار پرداخت و اعلام کرد که این سیاست ایمنی جدید باعث افتخار CDC است، خیلی‌ها از این حرکت خوششان نیامد. با اینکه تعداد معدودی از کامنت‌ها از اینکار حمایت کرده و از ریاست باشگاه تشکر نمودند اما بقیه نسبت به ماسک صورت مربیان‌شان، واکنش‌های منفی نشان دادند. بعنوان مثال: «اگر مجبور باشم ماسک صورت بزنم، عضویتم را کنسل خواهم کرد» یا «دلم برای باشگاه تنگ شده اما ضرر اینکار، بیشتر از فایده‌اش است.» و «الزام استفاده از ماسک صورت در باشگاه برای افرادی با این سطح از فعالیت فیزیکی، بسیار خطرناک است.»

دکتر راشل رید، مدیر علوم تناسب اندام جهانی که در باشگاه Orangetheory Fitness فعالیت دارد، می‌گوید که تمهیدات لازم برای قانون «تمرین کردن با ماسک» در نظر گرفته شده است. مربیان باشگاه، اعضا را تشویق می‌کنند که به بدن‌شان گوش دهند و داده‌های فیزیولوژیکی‌شان را برای تنظیم میزان شدت تمرین، دنبال نمایند. مانیتورهای ضربان قلب – یک جزء اصلی در کلاس‌های این باشگاه – هرگونه اثرات نامطلوبی که در پاسخ به ضربان قلب بالا منعکس می‌شوند را نشان می‌دهد.»

اما ویلیامز معتقد است که با کوچکتر شدن سایز کلاس‌ها (کاهش تعداد افراد حاضر در یک کلاس) و افزایش فضای بین ورزشکاران، دیگر استفاده از ماسک ضرورتی ندارد و می‌تواند کاملا اختیاری باشد.

برخی باشگاه‌ها با انتشار عکس‌هایی از ورزشکاران ماسک‌زده ، مردم را به استفاده از ماسک صورت در باشگاه تشویق می‌کنند. اما آیا افراد در آن باشگاه‌ها واقعا ماسک می‌پوشند؟

برت دتویلر که بتازگی به باشگاه برگشته، می‌گوید:‌«برخی از افراد ماسک می‌زنند و برخی نه.» خود او در باشگاه از ماسک صورت استفاده نمی‌کند اما می‌گوید که خودش و تعداد معدودی از افراد در حال تمرین، فاصله مطمئن را رعایت می‌کنند و نسبت به پاک کردن دستگاه‌ها با محلول ضدعفونی‌کننده، سخت‌گیر هستند.»

Equinox، یک باشگاه ورزشی بسیار لوکس از مشتریان می‌خواهد که ماسک بپوشند؛ مگر آنکه شدت تمرین‌شان بسیار بالا باشد.

آیا پوشیدن ماسک در حین تمرین کردن، بی‌‌خطر است؟

هسبروک توصیه می‌کند که اگر در باشگاه به تمرینات بی‌هوازی مانند وزنه‌برداری می‌پردازید، حتما از یک ماسک پارچه‌ای استفاده کنید. او می‌گوید: « جایی که می‌توانید از ماسک استفاده کنید، باید حتما اینکار را انجام دهید. با اینحال اگر به دو یا دوی سرعت می‌پردازید، پوشیدن ماسک ممکن نخواهد بود و احتمالا مجبور می‌شوید برای نفس کشیدن از بینی، ماسک‌تان را بردارید.»

او می‌گوید:‌«عرق با مسدود کردن برخی منافذ ماسک، تبادل هوا را سخت‌تر می‌سازد و در اینصورت شما احساس گیجی، خفگی و شاید بی‌حسی در اطراف انگشتان‌تان خواهید کرد.»

در یک کلام، ماسک‌ها ناخوشایند هستند. همانطور که ویلیامز- یکی از اعضای OTF – دریافت، آنها باعث می‌شوند که فرد استفاده‌کننده از ماسک، سرعت پایه تمرین را بسیار پایین‌تر از گذشته کاهش دهد.

هسبروک می‌گوید که افراد استفاده‌کننده از ماسک‌های پارچه‌ای در معرض خطر سطوح سمی دی‌اکسید کربن قرار ندارند: «حتی اگر آنها یک ماسک N95 نپوشیده باشند، باز هم مشکلی در این زمینه نخواهد بود.»

در مورد ورزش کردن بدون ماسک نگرانید؟ این هم درست است

با توجه به نتایج یک نظرسنجی از ۶۰۰ فرد باشگاهی، ۷۵ درصد حاضر نیستند به باشگاه‌های بازشده برگردند؛ چه با ماسک و چه بدون ماسک! آنها واقعا نگران ایمنی‌شان هستند.

باربارا گری، یک محقق سرمایه‌گذاری در ونکوور که قبلا هر روز در کلاس‌های یوگا Equinox شرکت می‌کرد، عضویتش را از ماه مارس معلق کرده و قصد ندارد قبل از عرضه واکسن کرونا به باشگاه برگردد.

او در مورد فعالیتی که زمانی برای کاهش استرس به آن پناه می‌بُرد، می‌گوید: «فکر می‌کنم که انجام یوگا در باشگاه باعث استرس بیشتر من شود. اگر در حین تمرینم نگران کرونا باشم، اضطرابم چند برابر خواهد شد.»

سایر اقدامات احتیاطی در باشگاه‌ها

استفاده از ماسک صورت در باشگاه
استفاده از ماسک صورت در باشگاه

باشگاه‌ها بغیر از استفاده از ماسک‌ها، اقدامات دیگری نیز برای کاهش احتمال شیوع این بیماری انجام می‌دهند. آنها در حال اضافه کردن ایستگاه‌های ضدعفونی، چیدن مجدد تجهیزات برای افزایش فاصله بین آنها، محدود کردن استفاده از قفسه‌های قفل‌دار و بررسی دمای بدن افراد با دماسنج‌های بدون لمس هستند. همچنین تذکراتی در مورد تمیز نگه داشتن دستگاه‌ها و حفظ فاصله اجتماعی در همه جا وجود دارد.

به گفته هسبروک: «کاهش تراکم افراد در باشگاه، مهم‌ترین چیز است زیرا می‌دانیم که شلوغی و مدت زمانی که در آن هستید، ۲ عامل مهم در انتقال ویروس کرونا هستند.»

دکتر بیوک لاهیجانی افخم

دکتر بیوک لاهیجانی افخم (به انگلیسی: Buyuk Lahijani Afkham) متولد ۵ اردیبهشت ۱۳۴۳ در تبریز هستند. ایشان مدرک کارشناسی ارشد داروسازی خود را از دانشگاه غازی (Gazi University) ترکیه دریافت کرده‌اند و مقالات متعددی را نیز در ژورنال های معتبر به چاپ رسانده‌اند. دکتر بیوک لاهیجانی افخم در سال ۱۳۹۷ داروخانه آنلاین بتادارو (Betadarou) را در شهر تبریز تاسیس کردند. بتادارو دارای مجوز رسمی از سازمان غذا و دارو است و به انتخاب بسیاری از شرکت های داروسازی جزو داروخانه های برتر استان آذربایجان شرقی قرار دارد. آدرس: تبریز، خیابان ارک جدید، داروخانه افخم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا