تناسب اندام

عوارض ال آرژنین: آنچه نمی خواهند بدانید!

مکمل ال آرژنین به عنوان یک مکمل بدنسازی محبوب در دنیای بدنسازی به خاطر فواید بسیاری از جمله ارتقاء عملکرد ورزشی و بهبود جریان خون مورد توجه قرار می‌گیرد. با این حال، افراد باید با عوارض و محدودیت‌های مصرف این مکمل آشنا شوند. برای اطلاعات دقیق‌تر، در ادامه مقاله «ال آرژنین چیست»، مطالعه این مقاله داروخانه آنلاین بتادارو توصیه می‌شود تا تصمیمات متناسب با نیازهای سلامتی و ورزشی‌شان بگیرند.

عوارض ال آرژنین کدام اند؟

به طور کلی قرص ال آرژنین یک قرص بی خطر محسوب می شود که خواص زیادی هم برای بدن دارد. با این حال، مانند بسیاری از مکمل های دیگر، در صورتی که در مصرف آن زیاده روی شود ممکن است منجر به برخی عوارض جانبی گردد.

در ادامه، مهمترین عوارض مصرف ال آرژنین به شرح زیر هستند:

بروز مشکلات گوارشی

یکی از شایع ترین عوارض ال آرژنین، مشکلات گوارشی مانند نفخ معده، اسهال، حالت تهوع، استفراغ و درد شکم است. طبیعتا تحمل چنین مشکلاتی برای هر شخصی دشوار و ناخوشایند است. توجه داشته باشید که عمدتا مصرف ال آرژنین در دوز های غیر استاندارد است که سبب مشکلات گوارشی می شود. به همین دلیل به مصرف کنندگان توصیه می شود تا مکمل ال آرژنین را طبق توصیه پزشک یا مربی ورزشی و در دوز مناسب (کمتر از ۹ گرم در روز) مصرف نمایند.

بروز نقرس

بیماری نقرس، یکی از عوارض قرص ال آرژنین
بیماری نقرس، یکی از عوارض قرص ال آرژنین

نقرس یکی از بیماری هایی است که در آن مفاصل بدن شخص دچار درد و التهاب می شوند. یکی از مهم ترین عواملی که می تواند سبب بروز بیماری نقرس شود، رژیم غذایی نامناسب است. در صورت مصرف زیاد ال آرژنین، بدن انسان ال آرژنین موجود در خون را به اوره تبدیل می کند. اوره موجود در بدن طی فرایند های شیمیایی تبدیل به اسید اوریک می شود که در بروز بیماری نقرس نقش به سزایی دارد.

بروز حساسیت های آلرژیک

یکی دیگر از عوارض قرص ال آرژنین، بروز مشکلات و حساسیت های آلرژیک است که البته چندان شایع نیست. حساسیت به ال آرژنین عموما با گرفتگی مجرای تنفسی یا سایر واکنش های آلرژیک نمایان می شود. به همین دلیل مصرف این مکمل به افرادی که مبتلا به آسم هستند پیشنهاد نمی شود و بهتر است از مصرف آن خودداری نمایند. در صورت بروز حساسیت های آلرژیک بهتر است از مصرف ال آرژنین خودداری کنید.

بروز سردرد

مصرف ال آرژنین می تواند در برخی افراد عوارضی مانند سردرد به وجود آورد و باعث تشدید میگرن شود.

کاهش فشار خون

یکی از عوارض مصرف ال آرژنین کاهش فشار خون است که این موضوع می تواند برای افرادی که خود فشار خون پایینی دارند مشکل ساز باشد. زیرا مصرف ال آرژنین سبب تولید اکسید نیتیریک و افزایش قطر رگ های خونی می شود. به همین دلیل این مکمل با داروهای افراد مبتلا به فشار خون پایین  (دارو های نیترات دار) در تداخل است.

بروز و گسترش تبخال

تبخال، یکی از عارضه های ال آرژنین
تبخال، یکی از عارضه های ال آرژنین

بروز و گسترش تبخال یکی از شایع ترین عوارض این مکمل است. افرادی که به طور مکرر دچار تبخال می شوند بهتر است در مصرف این مکمل احتیاط کنند. زیرا ال آرژنین در گسترش تبخال بسیار موثر است و مانع از درمان آن می شود.

عوارض ال آرژنین برای کودکان

عوارض ال آرژنین برای کودکان نیز همانند افراد بزرگسال است و تنها در صورت مصرف بیش از حد این مکمل رخ می دهد. در حالت کلی توصیه می شود قبل از تجویز خودسرانه ال آرژنین برای کودکان و نوجوانان حتما با یک پزشک متخصص مشورت کنید.

امروزه از مکمل های ال آرژنین به منظور کمک به افزایش قد در کودکان و نوجوانان استفاده می شود. زیرا مصرف ال آرژنین سبب تحریک غده هیپوفیز، که وظیفه ترشح هورمون رشد را بر عهوه دارد، می گردد. نکته مهمی که باید به آن توجه شود این است که مهم ترین عامل در رشد قد انسان ژنتیک است. برخی افراد با نادیده گرفتن این موضوع و مصرف بی رویه ال آرژنین سبب بروز عوارض جانبی آن می شوند.

موارد منع مصرف قرص ال آرژنین

موارد منع مصرف ال آرژنین
موارد منع مصرف ال آرژنین

اگر جزو ۴ دسته ذکر شده در زیر هستید بهتر است از مصرف مکمل ال آرژنین خودداری کنید و یا با مشورت و صلاحدید پزشک خود این کار را انجام دهید:

  • افرادی دارای مشکلات قلبی: مصرف ال آرژنین برای افرادی که در گذشته دچار حملات قلبی شده اند به هیچ عنوان توصیه نمی شود. مصرف این قرص می تواند احتمال بروز دوباره حملات قلبی را افزایش دهد.
  • افراد دارای آسم یا آلرژی شدید: عوارض ال آرژنین برای افرادی که دارای آسم هستند یا حساسیت آلرژیک دارند خطرناک است. مصرف ال آرژنین در این افراد می تواند سبب بروز حالت تنگی نفس شود.
  • افراد مبتلا به دیابت: افرادی که دیابت دارند بهتر است از مصرف خودسرانه ال آرژنین خودداری کنند و قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنند.
  • افراد مبتلا به تبخال: ال آرژنین سبب گسترش و تشدید انواع تبخال ها می شود. لذا افرادی که مبتلا به تبخال هستند باید پیش از مصرف با پزشک خود مشورت کنند.

تداخلات دارویی ال آرژنین

اگر از داروهای زیر استفاده می کنید لازم است پیش از مصرف ال آرژنین با پزشک خود مشورت کنید:

  • داروی های ضد انعقاد خون: مکمل ال آرژنین با دارو های گیاهی و شیمیایی ضد انعقاد خون تداخل دارد.
  • دارو های فشار خون و نیترات دار: مکمل ال آرژنین نباید به همراه دارو های کاهش فشار خون مصرف شود زیرا می تواند تاثیر آنها را دو چندان کرده و باعث کاهش بیش از حد فشار خون شود.
  • دارو های دیابتی: ال آرژنین خود سبب کاهش قند خون می شود و مصرف همزمان آن با دارو های دیابتی، قند خون را بیش از حد کاهش می دهد.
  • دارو های ادرارآور: بهتر است ال آرژنین را با دارو های ادرارآور مصرف نکنید تا سطح پتاسیم بدن افزایش چشمگیری نداشته باشد.

همچنین بخوانید: بهترین ال آرژنین


طریقه مصرف ال آرژنین

نحوه مصرف ال آرژنین بستگی به هدف شما از مصرف آن دارد.

  • برای بهبود عملکرد ورزشی در بدنسازان: ۵ تا ۹ گرم در روز
  • برای درمان فشار خون بالا: ۶ تا ۳۰ گرم در روز
  • برای درمان اختلال نعوظ: ۲.۵ تا ۵ گرم در روز

مانند آمینو اسید های دیگر پیشنهاد می شود ال آرژنین بین وعده های غذایی مصرف شود تا بیشترین جذب را داشته باشد.

خواص ال آرژنین

در توضیحات فوق به عوارض ال آرژنین به طور کامل پرداخته شد. مزیت ها و خواص ال آرژنین بسیار بیشتر از عوارض آن است که مهمترین آنها عبارت اند از:

  • کمک به عضله سازی و افزایش سنتر پروتئین
  • افزایش سرعت ریکاوری و ترمیم عضلات بعد از ورزش
  • افزایش توان و بازدهی عضلات در حین ورزش
  • کمک به چربی سوزی
  • کمک به رفع اختلال نعوظ
  • افزایش باروری در مردان و زنان
  • افزایش سلامت قلب و عروق
  • کمک به بهبود دیابت نوع ۲
  • تقویت مو
  • افزایش ترشح هورمون رشد

اگر می خواهید در مورد خواص ال آرژنین بیشتر بدانید پیشنهاد می کنیم مقاله بتادارو را در این زمینه مطالعه کنید.

قرص ال آرژنین

جمع بندی در مورد عوارض ال آرژنین

به طور کلی این مکمل بی خطر به شمار می رود و عوارض قرص ال آرژنین زمانی بروز می کنند که این قرص با دوز بالا (بیش از ۹ گرم در روز) مصرف شود.

افرادی که دارای مشکلات قلبی، مشکلات تنفسی، دیابت یا تبخال هستند می بایست از مصرف ال آرژنین خودداری کنند. به علاوه مصرف این مکمل به صورت همزمان با داروهای ضد انعقاد خون، فشار خون، دیابت و ادرارآور پیشنهاد نمی شود.

امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد. در صورتی که در خصوص هر یک از نکات گفته شده سوالی دارید لطفا در بخش نظرات بپرسید. در اسرع وقت پاسخگوی شما خواهیم بود.

منابع

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22251130/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21618639/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3430403/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19056561/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20724562/

دکتر بیوک لاهیجانی افخم

دکتر بیوک لاهیجانی افخم (به انگلیسی: Buyuk Lahijani Afkham) متولد ۵ اردیبهشت ۱۳۴۳ در تبریز هستند. ایشان مدرک کارشناسی ارشد داروسازی خود را از دانشگاه غازی (Gazi University) ترکیه دریافت کرده‌اند و مقالات متعددی را نیز در ژورنال های معتبر به چاپ رسانده‌اند. دکتر بیوک لاهیجانی افخم در سال ۱۳۹۷ داروخانه آنلاین بتادارو (Betadarou) را در شهر تبریز تاسیس کردند. بتادارو دارای مجوز رسمی از سازمان غذا و دارو است و به انتخاب بسیاری از شرکت های داروسازی جزو داروخانه های برتر استان آذربایجان شرقی قرار دارد. شماره نظام پزشکی: 9205 | آدرس: تبریز، خیابان ارک جدید، داروخانه افخم

نوشته های مشابه

‫۱۸ نظرها

    1. با سلام
      بله می توانید مصرف کنید. روش مصرف هر مکمل ال آرژنین روی آن درج می شود و بهتر است همان شیوه مصرف را دنبال کنید.

  1. سلام آقای دکتر. ممنون بابت مطلب خوبی که نوشتید.
    حدود یک ماه پیش یک پزشک برای افزایش قد دخترم قرص ال آرژنین تجویز کردش. مدتی هستش که دچار سردرد میشه. می خواستم بپرسم که به طور کلی عوارض قرص ال آرژنین برای نوجوانان چه مواردی هستش؟ به نظر شما همین سردرد می تونه به خاطر مصرف قرص ال آرژنین باشه؟

  2. سلام. من مشکل روده راست، کبد چرب و علائم روماتیسم رو دارم. ورزش جودو کار میکنم و میخواستم بدونم واسه من ضرری نداره با توجه به اینکه تحت درمان هم هستم؟

  3. سلام
    من دخترم و ۱۴ سالمه. قرص ال آرژنین ۱۰۰۰ مصرف می کنم. ۱۵۶ سانت و ۴۹ کیلو هستم. می تونم با مصرف این قرص به ۱۷۰ یا ۱۶۵ برسم؟ و تا چه مدت باید از این قرص استفاده کنم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا