عوارض گلوتامین در بدنسازی که نمیدانستید!
به گزارش بتادارو، داروخانه آنلاین تبریز، گلوتامین فراوانترین اسید آمینه موجود در بدن است که در مواد غذایی مختلفی یافت میشود. این آمینو اسید ارزشمند نقش مهمی در بهبود عملکرد ورزشی افراد دارد و در صورت استفاده صحیح به عضله سازی، ریکاوری بهتر و همچنین جلوگیری از تحلیل عضلات کمک میکند.
حال سوالی که پیش میآید این است که آیا همه افراد میتوانند از گلوتامین استفاده کنند؟ عوارض قرص و مکمل گلوتامین چیست؟ آیا میتوان گلوتامین را در کنار داروهای دیگر مصرف کرد؟ در ادامه قصد داریم عوارض گلوتامین و هر آنچه که لازم است درباره آن بدانید را مورد بررسی قرار دهیم. بنابراین از شما دعوت میکنیم که در ادامه با بتادارو همراه باشید.
عوارض گلوتامین در بدنسازی چیست؟
در حالت کلی عوارض قرص گلوتامین عبارتاند از:
- وجود خون در ادرار
- ادرار مکرر و دردناک
- تغییر رنگ پوست
- سرد شدن دستها و پاها
- سرفه
- سرگیجه
- افزایش ضربان قلب
- تب و لرز
- درد کمر یا پهلو
- درد، قرمزی یا تورم در بازو یا پا
- کهیر، خارش و بثورات پوستی
- تورم در پلکها، اطراف چشمها، صورت، لبها یا زبان
- نفس نفس زدن
- احساس تنگی در قفسه سینه
- خستگی یا ضعف غیر معمول
به طور کلی مکمل گلوتامین یک مکمل بدنسازی ایمن است و به ندرت ممکن است شخصی با مصرف آن دچار عوارض شود. عمدتا عوارض مکمل گلوتامین زمانی ظهور می کند که دوز بسیار بالایی از گلوتامین توسط شخص مصرف شود یا از مکمل تاریخ گذشته استفاده گردد. در صفحه تشخیص مکمل اصل راهکارهای شناسایی مکمل تقلبی از اصل را توضیح داده ایم.
در صورتی که میخواهید با عوارض مکمل های بدنسازی دیگر نیز آشنا شوید میتوانید به صفحه مربوطه در بتادارو مراجعه کنید.
موارد منع مصرف گلوتامین چیست؟
گلوتامین جزو مکملهای بدنسازی پرطرفدار است و بهعنوان یک مکمل ایمن شناخته میشود. اما مصرف این مکمل برای همه افراد مجاز نیست. در این بخش موارد منع مصرف گلوتامین را به شما معرفی میکنیم:
- افراد دارای حساسیت به گلوتامین
- افراد مبتلا به بیماریهای کلیوی و مشکلات کبدی
- افراد مبتلا به سرطان
- افراد مبتلا به اختلالات دو قطبی
تداخلات دارویی گلوتامین چیست؟
نتایج تحقیقات نشان میدهد که مصرف گلوتامین با برخی داروها تداخل ایجاد میکند. بنابراین شما باید از این تداخلات دارویی مطلع شوید تا احیانا پس از مصرف این مکمل، دچار عوارض گلوتامین نشوید. در حالت کلی گلوتامین با داروهای زیر تداخل دارد:
- داروهای ضد سرطان
- داروهای ضد تشنج
- قرص امگا ۳
- لاکتوز
نحوه مصرف گلوتامین به صورت صحیح چیست؟
برای این که عوارض مکمل گلوتامین را کاهش دهید و نتیجه مطلوبی از آن بگیرید لازم است که نحوه مصرف گلوتامین را به خوبی بدانید. این آمینو اسید بهطور طبیعی در بدن ساخته میشود و در برخی غذاهای روزانه یافت میگردد. بنابراین باید قرص گلوتامین به اندازه نیاز و بهصورت اصولی مصرف شود.
معمولاً دوز مصرفی گلوتامین توسط مربی ورزشی یا پزشک تعیین میشود. اما در حالت کلی ایدهآلترین دوز پیشنهادی برای مصرف گلوتامین ۵ الی ۱۵ گرم در روز است. البته باید توجه داشته باشید که مصرف گلوتامین بدون داشتن فعالیت ورزشی خطرناک است و توصیه نمیشود. همچنین گلوتامین باید در سه وعده مختلف در طول شبانهروز مصرف شود تا تأثیرگذاری بیشتری داشته باشد.
بهترین زمان برای مصرف مکمل گلوتامین بلافاصله پس از بیدار شدن از خواب، بعد از تمرین و قبل از خواب است.
در صورتی که این نکات ساده را رعایت کنید نه تنها می توانید عوارض قرص گلوتامین را کاهش دهید، بلکه میتوانید به رشد عضلات و ریکاوری خود کمک شایانی نمایید.
فواید گلوتامین چیست؟
در بخشهای قبلی عوارض گلوتامین در بدنسازی را برای شما شرح دادیم. با این حال برای تصمیم گیری بهتر در خصوص مصرف یا عدم مصرف این مکمل بد نیست با خواص آن نیز آشنا سوید. به طور کلی فواید گلوتامین به شرح زیر است:
- کمک به عضله سازی
- جلوگیری از تحلیل عضلات
- کاهش دردهای عضلانی
- کمک به ریکاوری و بازسازی سریع عضلات
- بهبود عملکرد دستگاه گوارش
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- کمک به بهبود سریعتر زخمها
- کمک به جذب بهتر مواد غذایی
- جلوگیری از حمله قلبی
سوالات متداول
عوارض گلوتامین برای بانوان چیست؟
عوارض گلوتامین تقلبی چیست؟
عوارض گلوتامین تاریخ گذشته چیست؟
جمع بندی
گلوتامین یکی از آمینو اسید های مهم بدن است که نقش مهمی در رشد و ریکاوری عضلات ایفا میکند. این اسید آمینه هم بهطور طبیعی در بدن تولید میشود و هم از طریق مواد غذایی متنوع قابل تامین است. گلوتامین به دلیل خواص زیادی که دارد یک گزینه ایدهآل برای ورزشکاران و بدنسازان است. به همین جهت است که بسیاری از بدنسازان برای بهبود عملکرد ورزشی خود و همچنین کمک به عضلهسازی بهتر از گلوتامین استفاده میکنند.
در این مقاله بهطور کامل درباره عوارض گلوتامین، فواید مصرف آن، تداخل دارویی این مکمل و همچنین موارد منع مصرف آن صحبت کردیم. اگر سوال یا ابهامی دارید می توانید در بخش نظرات بپرسید. در اسرع وقت پاسخگوی شما خواهیم بود. همچنین اگر می خواهید در مورد مکمل گلوتامین بیشتر بدانید کافی است مقاله “گلوتامین چیست” را مطالعه کنید.
منابع
https://www.mayoclinic.org/drugs-supplements/glutamine-oral-route/side-effects/drg-20064099?p=1
کجا می تونم اطلاعات کاملتری درباره این موضوع پیدا کنم؟
این موضوع یکی از موضوعات موردعلاقه منه
خیلی خوشحالم که هستین
من یکی از کاربران دائمی سایت شما هستم
میشه مطلب رو توی وبلاگ خودم بزارم؟
بسیار گویا و شفاف بیان کردید