عوارض ال کارنیتین چیست؟ تداخلات دارویی این مکمل کدام اند؟
در این مقاله از سایت داروخانه آنلاین بتادارو، اشاره به اهمیت ال کارنیتین برای تولید انرژی در بدن شده و نحوه تأمین این ماده از طریق ویتامین C و آمینو اسیدها بیان شده است. در ادامه مقاله «قرص ال کارنیتین چیست» باید گفت که مصرف مکملهای ال کارنیتین به عنوان راهی برای بهبود عملکرد بدن یا کاهش وزن مطرح شده ولی باید توجه داشت که برخی از افراد ممکن است نیازی به آن نداشته باشند. در نهایت، مسئله مهم در اینجا این است که چگونه مصرف ال کارنیتین را با توجه به وضعیت فرد و نیاز او بهینه کنیم.
عوارض ال کارنیتین چیست؟
مصرف ال کارنیتین در دوزهای بالاتر از ۳ گرم در روز می تواند باعث بروز مشکلات گوارشی، بوی بد بدن، تشنج، افزایش فشار خون، بی خوابی و کم کاری تیروئید شود.
به نقل از سایت National Institutes of Health:
دوزهای تقریبا ۳ گرم در روز از مکمل های کارنیتین می تواند باعث تهوع، استفراغ، گرفتگی عضلات شکم، اسهال و بوی بدن ماهی شود.
متن اصلی:
Doses of approximately 3 g/day of carnitine supplements can cause nausea, vomiting, abdominal cramps, diarrhea, and a fishy body odor
باید توجه داشت که احتمال بروز عوارض قرص ال کارنیتین بسیار پایین است و در موارد نادری رخ می دهد. در ادامه هر یک از این عوارض را شرح می دهیم.
ال کارنیتین و مشکلات گوارشی
احتمال بروز عوارض ال کارنیتین بر روی دستگاه گوارش بسیار کم است. با این حال مشکلاتی مانند زیر ممکن است با مصرف ال کارنیتین اتفاق بیفتد:
- اسهال
- حالت تهوع
- استفراغ
- شکم درد
در صورت بروز چنین عوارضی بهتر است مصرف این مکمل را متوقف کنید.
ال کارنیتین و بوی بد بدن
بوی بد بدن یکی دیگر از عوارض قرص ال کارنیتین است که برای اکثر افراد بسیار ناخوشایند است. با مصرف این مکمل ممکن است بدن فرد مصرف کننده بوی نامناسبی، مانند بوی ماهی، بدهد. این مشکل عمدتا زمانی به وجود می آید که مصرف روزانه ال کارنیتین در طی یک روز بیش از ۳ گرم باشد و تا زمان مصرف این مکمل هم ادامه خواهد داشت.
ال کارنیتین و تشنج
یکی از عوارض مهم این مکمل، که مصرف کنندگان باید به آن توجه کنند، تاثیر منفی آن بر تشنج است. افرادی که دچار تشنج یا صرع هستند و یا قبلا سابقه این بیماری را داشته اند، نباید از مکمل ال کارنیتین استفاده کنند چرا که با این کار ممکن است دچار تشنج شوند.
ال کارنیتین و فشار خون
یکی دیگر از عوارض ال کارنیتین افزایش میزان فشار خون در شخص مصرف کننده است. افرادی که دچار فشار خون بالا هستند بهتر است در مصرف این مکمل احتیاط کنند و در صورت امکان حتما از یک پزشک متخصص مشورت بگیرند.
به طور کلی مصرف ال کارنیتین به افرادی که دارای فشار خون بالا، تپش قلب زیاد و موارد مشابه هستند پیشنهاد نمی شود. لازم به ذکر است این مکمل برای افرادی که مشکل قلبی ندارند و در سلامت کامل به سر می برند هیچ مشکلی ایجاد نمی کند و صرفا برای افرادی که مشکلات قلبی دارند ممکن است دارای عوارض باشد.
ال کارنیتین و بی خوابی
یکی دیگر از عوارض مصرف ال کارنیتین ایجاد اختلال در خواب شبانه است. افرادی که از مشکل بی خوابی رنج می برند بهتر است از این مکمل به صورت محدود استفاده کنند.
عموما با مصرف ال کارنیتین سطح انرژی بدن افزایش پیدا می کند و این موضوع ممکن است برای افرادی که مشکل خواب دارند مشکل ساز باشد. معمولا مربی ها به ورزشکاران توصیه می کنند ال کارنیتین را در ۴ وعده بعد از صبحانه، قبل از تمرین، بعد از تمرین و قبل از خواب مصرف کنند. در صورت داشتن مشکل بی خوابی، می توانید مصرف قبل از خواب شبانه را حذف کنید.
ال کارنیتین و کم کاری تیروئید
از دیگر عوارض قرص ال کارنیتین می توان به تاثیر منفی آن در کارکرد غده تیروئید اشاره کرد. تیروئید یکی از غده های بسیار مهم در بدن محسوب می شود که عملکرد آن در سلامتی بدن تاثیر مستقیم دارد. کم کاری یا پرکاری غده تیروئید عوارض جانبی متعددی از جمله چاقی یا لاغری مفرط به همراه داشته باشد.
به طور کلی به افرادی که دارای کم کاری تیروئید هستند توصیه می شود که از ال کارنیتین تنها با مشورت پزشک استفاده کنند. دلیل این موضوع آن است که مصرف این مکمل می تواند مشکلات مربوط به کم کاری تیروئید را تشدید کند.
موارد احتیاط جهت جلوگیری از عوارض ال کارنیتین
پیشنهاد می شود افرادی که دارای شرایط زیر هستند از مصرف این مکمل خودداری کنند و یا مصرف آن را طبق توصیه پزشک انجام دهند.
بانوان باردار و شیرده
تاکنون مطالعات علمی زیادی در خصوص عوارض قرص ال کارنیتین برای بانوان باردار و شیرده انجام نشده است. به همین دلیل پیشنهاد می شود بانوانی که در دوره بارداری و شیردهی به سر می برند از مصرف این مکمل خودداری کنند و یا تنها زیر نظر پزشک آن را مصرف کنند.
کودکان خردسال
کودکان خردسال در صورت مصرف بلند مدت ال کارنیتین ممکن است دچار عوارض گوناگونی شوند. بهتر است دوره های مصرف این مکمل در کودکان کوتاه مدت باشد و حتما طبق نظر و توصیه پزشک متخصص انجام شود.
تداخلات دارویی مکمل ال کارنیتین
برخی از مهمترین داروهایی که ممکن است با ال کارنیتین تداخل داشته باشند به شرح زیر هستند.
اسنوکومارول
اسنوکومارول یکی از دارو هایی است که به جهت کاهش سرعت لخته شدن خون تجویز می شود. در صورت مصرف همزمان این دارو به همراه ال کارنیتین تداخلات سرعت لخته شدن بیش از حد پایین می آید. معمولا در چنین شرایطی بهتر است دوز مصرف اسنوکومارول را کاهش دهید.
دارو های تیروئیدی
مکمل ال کارنیتین با داروهای درمان تیروئید دارای تداخل است و نباید با هم مصرف شوند.
وارفارین
این دارو جهت کاهش روند لخته شدن خون مورد استفاده قرار می گیرد. مصرف وارفارین به همراه ال کارنیتین عوارض متعددی از جمله خونریزی و کبودی به همراه دارد.
در حالت کلی اگر دارای بیماری خاصی هستید، بهتر است قبل از مصرف ال کارنیتین حتما با پزشک متخصص خود مشورت کنید. همچنین در صورت مصرف دارو های گیاهی نیز بهتر است با یک متخصص مشورت داشته باشید تا دچار عوارض ال کارنیتین نشوید.
همچنین بخوانید: بهترین برند ال کارنیتین
فواید ال کارنیتین
در بخش های قبلی به طور کامل در مورد عوارض مصرف ال کارنیتین و تداخلات دارویی این مکمل توضیح دادیم. حال بد نیست که اشاره کوتاهی هم به خواص این مکمل داشته باشیم تا شما با دید بهتری بتوانید در مورد مصرف یا عدم مصرف این مکمل تصمیم بگیرید. در ادامه مهمترین فواید این مکمل را شرح می دهیم. اگر می خواهید بیشتر در مورد خواص ال کارنیتین بدانید می توانید مقاله اختصاصی بتادارو را در این زمینه مطالعه کنید.
کمک به چربی سوزی و کاهش وزن بدن
مهمترین فایده استفاده از مکمل ال کارنیتین، کمک به چربی سوزی است. امروزه بیشتر ورزشکاران به جهت کاهش توده چربی بدن خود از این مکمل استفاده می کنند. با مصرف ال کارنیتین، زنجیره های چربی موجود در بدن توسط میتوکندری سلول ها به عنوان سوخت مصرف می شوند. به عبارت ساده تر چربی های موجود در بدن به عنوان انرژی سوزانده شده و به این ترتیب میزان چربی بدن به مرور زمان کاهش می یابد. البته لازم به ذکر است که برای چربی سوزی از طریق مصرف ال کارنیتین، حتما باید ورزش و رژیم غذایی اصولی داشت و بدون رعایت این دو مورد نتیجه مطلوبی حاصل نخواهد شد.
کمک به ریکاوری عضلات بعد از ورزش
عضلات پس از انجام تمرینات ورزشی دچار درد و آسیب می شوند. مصرف ال کارنیتین می تواند سبب افزایش سرعت ریکاوری عضلات شده و میزان خستگی و درد آن ها را نیز تا حد قابل توجهی کاهش دهد.
ال کارنیتین و کبد چرب
یکی از مزیت های مهم مصرف ال کارنیتین، کمک به سلامت کبد و کلیه ها است. امروزه افراد زیادی به دلیل تغذیه نامناسب دچار مشکل کبد چرب هستند. مصرف این مکمل در بهبود و درمان کبد چرب بسیار تاثیر گذار است. همچنین ال کارنیتین در سم زدایی بدن نقش مثبتی ایفا می کند و همین عامل می تواند در بهبود عملکرد کلیه ها نیز تاثیر مثبتی داشته باشد.
ال کارنیتین و جوش صورت
پوست صورت انسان در طی دوره های مختلف سبوم تولید می کند که غذای اصلی آکنه محسوب می شود. میزان ترشح سبوم بر روی پوست به عوامل مختلفی مانند استرس، تغذیه و بهداشت بستگی دارد. مصرف مکمل ال کارنیتین در کاهش ترشح سبوم تاثیر دارد و از بروز آکنه بر روی پوست جلوگیری می کند.
ال کارنیتین و ریزش مو
برخلاف باور عمومی که تصور می کنند ریزش مو از عوارض ال کارنیتین است، این مکمل هیچ تاثیری در ریزش مو ندارد و حتی موجب تقویت و رشد سریع موها نیز می شود.
جمع بندی
در این مقاله ابتدا توضیح دادیم که عوارض ال کارنیتین چیست. سپس به این موضوع پرداختیم که چه افرادی نباید از این مکمل استفاده کنند. در آخر هم تداخلات دارویی مکمل ال کارنیتین را شرح دادیم و به فواید این مکمل هم خلاصه وار اشاره کردیم. امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد. اگر در خصوص هر یک از مفاهیم مطرح شده در این مقاله سوالی دارید لطفا در بخش نظرات بپرسید. در اسرع وقت پاسخگوی شما خواهیم بود.
همچنین اگر به دنبال تهیه مکمل بدنسازی هستید می توانید به لینک زیر مراجعه کنید:
آقای دکتر من ۲ ماهه که از ال کارنیتین استفاده میکنم و مدام دچار برون روی هستم. میتونه از عوارض ال کارنیتین باشه؟
با سلام
بله میتواند علت این مشکل شما عوارض این مکمل باشد.
با سلام
بله این دو برای چربی سوزی مناسب اند.
میشه مطلب رو توی وبلاگ خودم بزارم؟
من یکی از کاربران دائمی سایت شما هستم
سلام. حدود یه هفته هستش که ال کارنیتین مصرف می کنم و یه چند روزی هستش که مشکلات گوارشی پیدا کردم. احساس می کنم بخاطر مصرف ال کارنیتین باشه. احتمالش هست؟
ال کارنیتین یک ماده طبیعی در بدن است که در انتقال اسیدهای چرب به میتوکندریها نقش دارد. مصرف مکملهای ال کارنیتین معمولاً بدون عوارض جدی است، اما برخی افراد ممکن است به آن حساسیت نشان دهند و عوارضی مانند مشکلات گوارشی یا تغییر در سطح انرژی تجربه کنند. برای مصرف ال کارنیتین یا هر مکمل دیگر، مشورت با پزشک و راهنمایی تخصصی تغذیه توصیه میشود.
چه کسانی نباید کارنیتین مصرف کنند؟
کودکان و زنان باردار و شیرده نباید از کارنیتین استفاده کنند.
شرایط نگهداریش ال کارنتین مایع چیه…. داخل کابینت مشکل نداره؟
سلام
من بیماری پنیک دارم و قرص پاروکستین میخورم
با الکارنتین تداخل نداره؟